Verzekeringskantoor OniVa

Verzekering Elektrische Fiets

Verzekering voor uw elektrische fiets. Krijg nu 15% korting.

Hebt u veel geld uitgegeven aan uw elektrische fiets? Dan wil u vast niet dat uw investering in rook opgaat als uw fiets gestolen of beschadigd wordt door een val. Met de Fietsverzekering van DVV is diefstal gedekt, of het nu op straat is, in uw garage, op het fietsrek van uw auto of bij een fietsjacking.

Belangrijk om te weten: 

Uw fiets mag maximaal 1 jaar oud zijn om deze verzekering te kunnen afsluiten.

Bent u een trouwe klant? Dan verzekeren we uw fiets tot 3 jaar na aankoop. U geniet ook van 50% korting op de prijs van de Bijstand.

Hebt u extra toebehoren gekocht (bagagedrager, fietsstoeltje, fietstassen, fiets-GPS, fietscomputer, fietskar...)? Bij DVV kan u ze ook verzekeren.

/!\ Een slot is verplicht om de fietsverzekering af te sluiten.

Wat wordt vergoed door de fietsverzekering?

 • Diefstal: DVV vergoedt u in geval van diefstal. Als uw fiets minder dan 2 jaar oud is, vergoeden we de volledige aankoopwaarde.
 • Materiële Schade: uw fiets is beschadigd door een val, ongeval, vandalisme of poging tot diefstal? DVV verzekeringen vergoedt de herstellingskosten na aftrek van een kleine franchise. Als uw fiets niet meer hersteld kan worden, betalen we de schadevergoeding in functie van de leeftijd van uw fiets!

Uitsluitingen en beperkingen

 • De Fietsverzekering van DVV dekt alle types fietsen, al dan niet elektrisch, die zelfstandig (dus zonder te trappen) een maximale snelheid behalen van 25 km/u, met name stadsfietsen, plooifietsen, bakfietsen, racefietsen, mountainbikes, maar ook Speed Pedelecs en gemotoriseerde voortbewegingstoestellen zoals hoverboards, segways of elektrische steps.
 • De Fietsverzekering van DVV kan niet worden afgesloten voor een voertuig dat onderworpen is aan de verplichte Burgerlijke Aansprakelijkheid voor motorvoertuigen.
 • De Fietsverzekering van DVV biedt geen dekking voor huur- of leasefietsen of fietsen die gebruikt worden voor betaald vervoer van personen of voor transport van goederen (bv. bezorgdiensten).
 • We bieden geen bijstand en betalen geen schadevergoeding als de schade al bestond voor de verzekering werd afgesloten. We vergoeden evenmin in geval van opzettelijke schade.
 • Uw fiets en de verzekerde accessoires verminderen in waarde na verloop van tijd. Daarom houdt DVV verzekeringen rekening met een waardeverlies van 1,5% per verstreken maand vanaf de 25e maand na de aankoopdatum, met een maximale waardevermindering van 80%. Uw fiets behoudt dus de eerste 2 jaar zijn aankoopwaarde!
 • De Fietsverzekering is geen onderhoudscontract. Slijtage van de remmen of andere stukken is dus niet gedekt. Schade aan banden of de batterij zijn evenmin gedekt, behalve als die veroorzaakt is in combinatie met andere gedekte schade.
 • Als de fiets onbewaakt wordt achtergelaten, moet hij aan een vast bevestigingspunt worden vastgemaakt met een gecertificeerd slot ART 2 sterren of Sold Secure Gold/Silver. Onder bevestigingspunt verstaan we een vast, onbeweeglijk en onbeweegbaar deel, in steen, metaal of hout en waarvan de fiets niet los kan komen of losgemaakt kan worden, zelfs niet door hem op te tillen.

Goed om te weten

 • * 15% korting op de eerste jaarpremie van een nieuwe fietsverzekering als u intekent tussen 21/03 en 30/06/2022. Aanbod geldig onder voorbehoud van aanvaarding van het risico.
 • ** De fiets mag de snelheid van 25 km/h niet overschrijden door de kracht van de motor alleen (zonder trapondersteuning).
 • *** U hebt minstens één contract bij DVV in 3 van de volgende 4 types verzekeringen: auto, woning, familiale en leven.
 • De bijstand wordt georganiseerd door onze partner Europ Assistance.
 • De Fietsverzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en stilzwijgend verlengd voor opeenvolgende periodes van 1 jaar. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.