Verzekeringskantoor OniVa

Hospitalisatieverzekering

De kosten van een ziekenhuisverblijf lopen voor een patiënt gemiddeld op tot zo’n 450 euro. Misschien is het jou ook al overkomen?

Dan weet je vast uit eigen ervaring dat een verblijf in het ziekenhuis of medische verzorging je handenvol geld kunnen kosten. De Hospitalisatieverzekering Hospimax van DVV is de ideale aanvulling op de basistussenkomsten van een ziekenfonds. Bespaar jezelf financiële kopzorgen, en kies zelf de medische aanpak waar jij je het best bij voelt (vb. thuisbevalling, homeopathie).

Waarborgen.

Kies je voor een Hospimax hospitalisatieverzekering van DVV, dan heb je twee mogelijkheden: een basispakket of een basispakket uitgebreid met twee extra waarborgen: pre- en posthospitalisatieverzorging en zware ziekten en palliatieve thuiszorg.

Basispakket

Moet iemand van je gezin in het ziekenhuis verblijven wegens ziekte, ongeval, zwangerschap of bevalling? Dan vergoedt DVV de kosten voor:

  • verblijf in het ziekenhuis, ook daghospitalisatie (’s ochtends binnen, ’s avonds weer naar huis)
  • onderzoeken en behandelingen in het kader van een hospitalisatie
  • prothese, orthopedie en geneesmiddelen die vereist zijn tijdens de hospitalisatie
  • vervoer per ziekenwagen of helikopter
  • palliatieve verzorging in het ziekenhuis
  • rooming-in voor ouders die bij hun kind willen verblijven
  • thuisbevallingen en postnatale verzorging

Uitbreiding pre- en posthospitalisatieverzorging

Deze extra waarborg vergoedt je kosten voor medische verzorging (ook homeopathie), van twee maanden voor tot zes maanden na je opname in het ziekenhuis, en dat is uitzonderlijk lang in vergelijking met andere hospitalisatieverzekeringen.

Uitbreiding zware ziekten en palliatieve thuiszorg

Deze extra waarborg (alleen beschikbaar in combinatie met de vorige waarborg pre- en posthospitalisatieverzorging) vergoedt de medische kosten van aids, kanker, Parkinson, Alzheimer en tal van andere ernstige ziekten (26 ziekten in totaal). De waarborg geldt ook als de patiënt er voor kiest om niet in het ziekenhuis, maar thuis palliatief te worden verzorgd.