Verzekeringskantoor OniVa

Familiale verzekering

Bescherm uw gezin met een familiale verzekering

Een familiale verzekering komt tussen als u, een inwonend gezinslid of een huisdier een ongeval veroorzaakt. Hebt u geen partner of kinderen? Ook dan is het verstandig om een familiale verzekering te nemen! Stel dat u met uw winkelwagen per ongeluk een geparkeerde wagen ramt met heel wat blikschade als gevolg. Of dat u met uw fiets iemand aanrijdt. Of dat uw hond de buurman aanvalt. Voor dergelijke gevallen hebt u een familiale verzekering.

Welke risico’s dekt onze familiale verzekering?

De familiale verzekering betaalt in uw plaats de lichamelijke en materiële schade die u of uw gezinsleden veroorzaken bij anderen. Bovendien kan u een beroep doen op rechtsbijstand als u zelf schade lijdt. We helpen u dan om een vergoeding te ontvangen van de aansprakelijke.

Extra bescherming dankzij Pack Familiale Extra
U kan uw familiale verzekering uitbreiden met de Pack Familiale Extra. Voor 25 euro extra geniet u dan ook van de volgende voordelen:

  • U betaalt geen franchise als de materiële schade meer dan 255,89 euro bedraagt.
  • We vergoeden schade aan geleende spullen, bijvoorbeeld de hogedrukreiniger van de buurman die stuk is nadat u hem gebruikt hebt.
  • We vergoeden schade aan een zaal die u huurt voor bijvoorbeeld uw trouwfeest of aan eenvakantieverblijf.
  • We vergoeden schade aan de auto waarmee als u BOB rijdt, bijvoorbeeld als u met de auto van een vriend tegen een paal rijdt.

Uitsluitingen en beperkingen

  • Als u een ongeluk hebt met een gewone fiets of elektrische fiets met trapondersteuning, komt de familiale verzekering tussen. Bij andere elektrische fietsen of brommers niet. 
  • Bent u zelf gekwetst? Dan kan u geen beroep doen op de familiale verzekering. Om uzelf te verzekeren tegen lichamelijke schade kan u een verzekering Family Protect of Persoonlijke Ongevallenverzekering afsluiten.
  • De lichamelijke en de materiële schade zijn gelimiteerd tot respectievelijk 27.895.341 euro en 5.579.068 euro.

Franchise

  • Voor lichamelijke schade is er geen franchise. Voor materiële schade bedraagt de franchise 255,89 euro.
  • De vermelde limiet- en franchisebedragen zijn van december 2017 en gekoppeld (met uitzondering van Rechtsbijstand) aan de index van de consumptieprijzen.

Goed om te weten
De familiale verzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht.